Het verhaal van Mattie’s

Na 6 jaar lang te hebben gewerkt als ijsbereider, -specialist & bedrijfsleider, vond Mattie het hoog tijd voor een nieuwe uitdaging. Het eerste plan was een eigen zaak waar ijs zou worden gemaakt & verkocht, maar onvoorziene omstandigheden gooiden roet in dat ijskoude eten.

 

Vervolgens ontstond het idee voor een Italiaanse lunchroom en niet veel later werd op 1 juli 1998 Mattie’s Trattoria geopend. Met een ”what you see, is what you get“-mentaliteit werd er ambachtelijk eten geserveerd met alleen eerlijke en pure producten.

 

 

Authentiek & klantgericht

 

Alle belegde broodjes zijn zelf bedacht, met ruimte voor inspiratie en feedback vanuit anderen. Zo zijn er heerlijke gerechten ontstaan, waar Mattie decennia later nog steeds volledig achter staat. Daarnaast is er gaandeweg zelfs een aantal broodjes op de menukaart beland die door vaste gasten zijn verzonnen.

 

Mattie wordt geprezen om zijn klantgerichtheid, warme persoonlijkheid en maatschappelijke betrokkenheid. Door de jaren heen groeide het aantal vaste gasten zodoende steeds verder uit. Ook werd er regelmatig gevraagd of Mattie’s ingrediënten niet tevens te koop konden worden aangeboden. Zo ontstond het idee voor de winkel waarvoor een separaat pand werd gehuurd, pal naast de trattoria.

 

Daar aan de Broederenstraat groeide Mattie uit tot een begrip in de binnenstad. In de zomer van 2018 besloot hij echter te verhuizen naar de Grote Overstraat waar hij sindsdien winkel en horeca in één groot & sfeervol pand aanbiedt. Niet alleen meer overdag als lunchroom, maar ook drie avonden in de week als restaurant.

Meer dan een lunchroom

Mattie’s Trattoria is niet alleen voor heerlijke gerechten, maar het is ook zeker een goede plek voor een praatje of een luisterend oor. Op deze manier ontstond er ook al snel een hechte vaste gastenkring.

 

Deze openheid heeft er ook toegeleid dat Mattie’s Trattoria een leerbedrijf werd voor jongeren van het speciaal onderwijs of het internaat. Er wordt graag geholpen om dat duwtje in de rug te geven, zodat men weer kan toetreden tot de maatschappij.

 

Net als bij mensen haalt Mattie ook bij zijn producten het beste naar boven. Door de overheerlijke gerechten van Mattie’s Trattoria, ontstond de vraag voor een winkel waar deze producten te verkrijgen zijn. In deze winkel worden producten zoals vleeswaren, kazen, oliën, azijnen, pasta’s en zoetwaren verkocht. Sinds kort is het assortiment van de winkel uitgebreid, met Parmaham, San Danniele salami, Martadella kazen, bieren en wijnen.

 

Zo kunt u zelfs thuis een heerlijke ambachtelijke maaltijd op tafel zetten, met pure en eerlijke producten.

Cliente

Mattie luistert naar zijn klanten. Daarom staan de suggesties van jullie ook gewoon op de menukaart! Deze broodjes zijn door klanten zelf samengesteld!

Ook jou broodje op de menukaart? Vraag het aan ons!